Vintergryta på högrev

Jag älskar ju att göra långkok och det är något som verkligen passar bra, både under hösten och vintern tycker jag. Jag varierar mig att laga i min crockpot och i gryta. Så idag ska jag laga en god vintergryta, eller ja, den står redan och puttrar på spisen. Här är receptet till vintergryta med högrev:

Ingredienser

1 kg högrev, bit eller färdigskurna grytbitar
80 gram sardeller, i olja
150 gram rökt sidfläsk, i tärningar utan svål
1 msk smör, och rapsolja
200 gram palsternacka(or), skuren i grova bitar
200 gram steklökar, hela
5 dl rött vin
1 msk kalvfond, utspädd i 2 dl vatten
7 dl krossade tomater
20 gram vitlök(ar), finhackad
3 st lagerblad
1 msk rosmarin
1 msk timjan
250 gram skogschampinjoner, i delar
salt
1 msk maizena, Eventuellt, utrörd i 2 msk vatten

Tillagning
1. Putsa köttet fritt från senor. Lite fett får gärna sitta kvar. Skär i grytbitar cirka 3x3 centimeter.
2. Smält sardellerna i en stor gryta. Tillsätt det tärnade fläsket och låt det fräsa med.
3. Bryn grytbitarna i lite smör och olja i en separat stekpanna så att köttet får fin färg. Häll över i grytan. Gör likadant med grönsakerna och steklöken.
4. Tillsätt vin, kalvfond utspädd med vatten, tomater, vitlök och kryddor. Lägg på ett lock och låt grytan sjuda på svag värme cirka 2 timmar. Lyft på locket då och då för att skumma av grytan.
5. När köttet är mört tillsätts champinjonerna. Låt koka ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. Red av med maizena om du önskar en tjockare konsistens.

24 Nov 2019

Två djurtokiga tjejer

Jag heter Susanna, är 39 år, mamma till en hästtokig tjej, Evie på sju år och matte till tre fantastiska hundar. Hundintresset har alltid funnits men jag har aldrig brytt mig särskilt mycket om raser och sådär, jag älskar alla hundar! Idag har jag en papillon som heter Lilian och är nio år (hon är boss), en labrador som heter Elsa och är fyra år (Evies bästa vän) och en New Foundland som heter Maximos och är två år (vår gigantiska bebis). Det är fullt upp, men jag älskar det! Jag bor i ett hus på landet med stor trädgård och arbetar hemifrån som webbdesigner vilket gör det möjligt för mig att ha så många hundar. Evie går och rider två dagar i veckan, men annars är det mest skola och hemmamys som gäller. 

Mat och mys

Ett annat stort intresse, förutom hundar då, är matlagning, vilket också funkar bra när man arbetar hemifrån. Det är enkelt att t ex göra långkok och sådär. På den här bloggen skriver jag nog mest om mina hundar och den träning vi ägnar oss åt vilket mest är lydnad, men också annat. Jag delar med mig av favoritrecept och vardagen med Evie och alla djur i största allmänhet.